Lupta dintre Ripple si Swift

Lupta pe piata tranferurilor de lichiditati intre Ripple si Swift

Acest articol a aparut prima oara pe site-ul Medium.com

Pentru mai mult de 40 de ani, marea majoritate a plăților internationale B2B gestionate de bănci au fost susținute de furnizorul de servicii de mesagerie financiară SWIFT. Dar astăzi, băncile sunt supuse presiunii de a îmbunătăți transferurile internationale, adesea văzute de clienți ca fiind scumpe, lente și opace.

În consecință, SWIFT se confruntă cu o concurență ridicată, în principal din partea criptomonedelor Ripple Xrp. O punere în funcțiune a blocurilor de tehnologie financiară (fintech), care promite să finalizeze transferurile de plăți transfrontaliere interbancare în câteva secunde.

Problema plăților internationale

Plățile transfrontaliere se deplasează în cea mai mare parte prin sistemul bancar învechit, în care lanțurile de bănci transferă plăți din contul plătitorului către destinatar.

Mesajele electronice între bănci care inițiază și sprijină aceste plăți în vremurile moderne sunt definite și transmise de SWIFT, societatea deținută de bancă pentru telecomunicații financiare internaționale interbancare, fondată în anii 1970.

De asemenea, este dificil să se urmărească progresul și să se determine dacă banii au fost primiți, iar plățile necesită adesea intervenția manuală a băncilor, conform Reconsiderării corespondenței bancare, un raport din 2016 McKinsey & Co.

În plus, costul este relativ ridicat și poate fi greu de anticipat, deoarece băncile de-a lungul lanțului de plată fac adesea “deduceri arbitrare și adesea materiale” despre care plătitorul nu poate fi informat în prealabil.

În fața concurenței crescânde, unele bănci oferă o altă opțiune mai ieftină, dar potențial mai lentă: ACH transfrontalier la prețuri competitive cu furnizorii de servicii de plăți transfrontaliere Fintech.

Tranzacțiile internaționale Ripple

Plățile transfrontaliere ale Ripple prin Xcurent pentru bănci, oferă o alternativă la SWIFT pentru efectuarea plăților între bănci și furnizorii de plăți din diferite țări.

Ripple descrie xCurrent ca sistem global de decontare brute în timp real (RTGS) — aceeași etichetă pe care o utilizează băncile centrale din lume pentru a descrie propriile sisteme de decontare. Acesta foloseste moneda xrp care este una dintre criptomonedele pe care sa le urmaresti, vezi aici mai multe despre investitia in monede virtuale.

Dar acest RTGS al fiecărei națiuni stabilește doar moneda proprie; RTGS-urile “globale” ale Ripple stabilesc mai multe valute. Utilizează tehnologia blokchain și mesageria în timp real pentru a permite plățile transfrontaliere care sunt revendicate să se lichideze în câteva secunde în cadrul rețelei de instituții financiare folosind software-ul Ripple, pe care compania îl numește RippleNet.

SWIFT gpi — plăți transfrontaliere

SWIFT gpi, lansat în 2017, este destinat să furnizeze plăți transfrontaliere de aceeași zi, de urmărire de la un capăt la altul și o mai mare transparență a costurilor. Cu toate că SWIFT gpi utilizează rețeaua tradițională de mesagerie SWIFT, instituțiile financiare participante se angajează să încheie un nou acord privind nivelul de servicii, ceea ce le obligă să efectueze o prelucrare finală a plăților în aceeași zi și transparența inițială a taxelor.

O altă caracteristică cheie este un tracker bazat pe nor, care permite băncilor să monitorizeze starea plății în timp ce se deplasează de-a lungul lanțului bancar corespondent și ajunge în cele din urmă la contul destinatarului.

Publicat de xrpistul

Imi plac foarte mult criptomonedele in special Ripple XRP si scriu des diferite stiri despre acestea

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: